torstai 15. marraskuuta 2012

Appelsiinista Omenaan

Reissu starttaa noin puolentoista kuukauden päästä... Hommat vielä vähän kesken. Vuokralaista ei tiedossa, rokotukset ottamatta, Intian viisumi hakematta, jenkkien maahantulokortti hankkimatta... Eli näitä hommaillessa aika kuluukin varmaan rattoisasti.

Matkaan lähdetään siis 2.1. illalla ja saavutaan ensimmäiseen kohteeseen seuraavan päivän puolella. Ensimmäinen kohde on Tel Aviv Israelissa, jota kutsutaan myös Isoksi Appelsiiniksi. Israelissa vietetään viikonpäivät, ja tehdään visiitti myös Jerusalemiin, joka on noin tunnin ajomatkan päässä. Viikon jälkeen matka jatkuu New Delhiin, Intiaan. Tarkoitus on kierrellä Pohjois-Intiaa junalla ja nähdä mm. Jaipur, Agra (jossa kuuluisa Taj Mahal sijaitsee) sekä Varanasi pyhän Ganges-joen varrella. Näissä vierähtää kolme viikkoa.

Delhistä lennetään kymmeneksi päiväksi Ilha Formosaan (portugaliksi kaunis saari) eli Taiwaniin. Maasta löytyy älyttömän huonosti tietoa, mutta ainakin high speed trainilla pääsee Taipeista toiseen päähän saarta n. kahdessa tunnissa... Tarokon kansallispuistossa vierailu on to-do listalla.

Matka jatkuu Brisbaneen, Australiaan. Kaupungissa vietetään vaan pari päivää ja lähdetään sitten ajelemaan itä-rannikkoa alas campervanilla Sydneyyn asti (vasemmanpuoleiseen liikenteeseen kuulemma tottuu nopeasti...). Matkalle mahtuu ainakin päivän surffikurssi Byron Bayssa. Sydneystä lento lähtee Miamiin, jossa vieraillaan vaan pikaisesti (3 päivää).

Seuraava etappi on Bahama-saaret, jonka pääkaupungissa Nassaussa käydään vain kääntymässä ja jatketaan matkaa pienelle Long Islandille kahdeksi viikoksi. Siellä odottaa Jonnan vuokratalo ja hiljaiset paratiisirannat! Matkan päättää viiden päivän vierailu Isossa Omenassa! Paluu on siis 26.3.2013.

Toivottavasti kerkeän päivittelemään tätä tuoreeltaan (esim. Long Islandilla kuulemma toimiva nettiyhteys on harvinaisuus... Täytyy vissiin tyytyä vaan makoilemaan palmujen alla).

Kohta se alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti