torstai 17. tammikuuta 2013

Kamelilla auringonlaskuun

Saatiin tavarat lentokentältä maanantai-aamupäivällä! Ihana tunne nähdä se reppu ja vielä ihanampi käydä suihkussa ja saada puhtaat vaatteet päälle... Lähdettiin suoraan lentokentältä Agraan. Koska oltiin jo päivä myöhässä aikataulusta, tehtiin vaan lyhyt visiitti Taj Mahaliin ja jatkettiin Jaipuriin. Meidän kuski oli vähän kärttynen kun joutu ajamaan 200km ylimäärästä yhtenä päivänä...

Taj Mahal oli mahtava ilmestys, vielä parempi kun kuvissa. Harmi että päivä oli tosi sumuinen, joten ei nähty sitä kultaista auringonlaskua. Jaipuriin saavuttiin joskus kymmenen jälkeen illalla ja sitten suihkuun ja nukkumaan! Seuraava päivä kierrettiin Jaipurin kaikki mahdolliset palatsit, jotka tosin oli aika makeita, vaikka ensin en ois halunnut maksaa niitä sisäänpääsyjä. Ei kyllä otettu mitään kalliita oppaita, mut yks vartija halus opastaa meitä Agra Fortilla, tippiä vastaan tietysti... Jaipurissa ei kierrelty kaupunkia muuten, kun hotelli oli vähän pidemmällä ja se olis muutenkin ollut samanlaista tungosta kun Delhissä. Mutta nähtiin norsuja norsutalossa!

Eilen aamulla sitten lähdettiin kohti Pushkaria. Ihana hiljaisuus! Kylän keskustassa kyllä löytyy niitä kaupustelijoita, mutta meidän hotelli on täällä hiekkatien varrella, jossa on vaan pikkupossuja ja lehmiä (apinoitakin löytyy pienen matkan päästä vaikka kuin paljon!). Eilen illalla meidän kuski tuli kaveeraamaan meidän kaa viskipullon kanssa kun istuttiin hotellin katolla. Teemu otti seuraks ja kuski olikin sit aika tuiterissa loppujen lopuks... Aamulla oli kuulemma vähän pää kipeenä.

Pushkar on isojen vuorien ympäröimä ja keskellä kylää on pyhä järvi, jossa käytiin tänään puhdistamassa sielumme tai jotain sellasta... Maksua vastaan tietty, yritti vielä kiskoa tuplahintaa. Nyt meillä on siis hyvä karma. Ja äitillä ja isällä ja siskoilla ja veljillä.

Neljältä lähdettiin kamelisafarille. Oli astetta hurjempi kun joku Kanarian versio. Meidän taluttajat hyppäs kesken matkan selän taakse istumaan ja ravuutti niitä kameleita ympäri aavikkoa...! Huomenna lähdetään Jodhpuriin, jossa vietetään yks yö.

AGRA


 
 
 
JAIPUR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PUSHKAR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti