keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Näkemiin tuulinen Israel

Tultiin just takasin Tel Aviviin Jerusalemista, jossa alko just lähtiessä sataa rakeita... Muutenkin kaikki kolme päivää tuli vettä vaakasuorassa ja tuuli oli varmaan kokoajan myrskylukemissa.

Jerusalemissa saatiin eka couchsurfing-kokemus kun yövyttiin paikallisen Yotamin luona. Tosi hyvä tyyppi, mut opiskeli koulupäivänkin päätteeks niin ahkerasti, ettei hirveesti keritty hengailee yhdessä. Ekana iltana kyllä käytiin paikallisessa muutamalla.

Jerusalemissa oli kokoajan TOSI kova tuuli. Saattaa ihan johtua siitä, että kaupunki on rakennettu korkeiden kukkuloiden päälle, jota en tiennyt, ennen kun bussilla kiemurreltiin paikanpäälle ylä-ja alamäkeä. Yöllä herättiin kaikki kun tuuli rikko lasin talon alaovesta...

Lähdettiin toisena päivänä downtowniin ja saatiin heti bussissa apua paikallisilta kun ei ollut hajuukaan mihin suuntaan pitäis lähteä... Istuttiin pari tuntia lämmittelemässä kahvilassa ja lähdettiin sitten kävelemään The Old Cityyn, tarkoituksena nähdä Itkumuuri yms., mutta oltiin loppujen lopuksi niin märkiä ja ihan jäässä, että Itkumuuri jäi seuraavaan päivään. Vanha kaupunki oli muuten todella upee paikka! Kun päästiin patterin viereen ja vaihtamaan kuivat vaatteet, Yotam tuli kotiin ja sanoi lämpöasteita olevan enää +4...

Seuraavana päivänä oli ihan yhtä sateista ja viileää, mutta käytiin silti Itkumuurilla. Jos sää olis ollut yhtään parempi, olis voinut käydä Betlehemissä tai aavikolla, joka Yotamin kaverin mukaan on vaikuttavinta koko Israelissa. Ja voin sanoa, että sää oli pahempi kun Suomessa syksysin! Paikallisten mukaan meillä ei kuulemma oo varaa valittaa kun tultiin tänne keskellä talvea.

No, nyt ollaan Tel Avivissa uudessa hostellissa tää yks yö ennen lentoa, ja paikka vaikuttaa tosi mukavalta. Harmittaa ettei tultu tänne alunperin!

Kaiken kaikkiaan Israel on tosi kiva maa, mutta osuttiin vaan just pahimpaan aikaan paikalle, niin et ulkona ei oo ollut hirveen mukavaa. Paikalliset oli (ainakin Jerusalemissa) tosi avuliaita ja kysy aina kadullakin et voiko auttaa jotenkin jos näytettiin eksyneiltä. Toisaalta nää on täällä kans mestareita etuilemaan! Pysäytettiin yhtenäkin päivänä kolme kertaa sherut-taksi eli pikkubussi ja sit meidän takaa rynni sinne aina joku niin ettei mahduttu enää kyytiin... Sama Tel Aviv ja Jerusalem välillä, porukalla tuntu olevan niin kiire, että annettiin niiden mennä ensin, kun busseja tuli kuitenkin vartin välein.

Huominen päivä meneekin Jordaniassa Ammanin lentokentällä (pitkä välilasku) ja sitten kohti Intiaa, jonne on luvattu pelkkää aurinkoa!

1 kommentti:

  1. Hostellilla on tollanen kaveri! En saanu tähän koneelta kuvia kun en saanu tota nettiä toimimaan siinä.. :)

    VastaaPoista