perjantai 22. maaliskuuta 2013

Yhden lennon päässä kotoa

Enää yksi lento! JFK - Helsinki, ja mikä parasta Finnairin suora sellanen. Edellisen lennon kanssa olikin sitten vähän tekemistä... Oltiin siis Long Islandilla ajoissa kentällä, menossa 12:10 lähtevälle lennolle tiistaina kun lentokenttävirkailija ilmoitti että Bahamasair oli lähtenyt kaksi tuntia etuajassa! Niin bahamalaista. Oli kuulemma aamulla soittanut kaikki saaren hotellit jne., kun ei ollut meidän numeroa (vaik olin sen Supersaverille ilmoittanut). Ne järkkäs meille kuitenkin paikat seuraavan aamun lennolle Nassauhun, vaikka se siis tarkotti sitä että myöhästyttiin aamun New Yorkin lennolta.

Nautittiin sitten ekstrapäivänä auringosta Dean's Blue Holella ja käytiin illalla kylällä syömässä kauheen kokoset hampurilaisateriat joista ei jaksettu puoliakaan. Muodon vuoks otettiin mauttomat ranskikset mukaan...

Seuraavana aamuna siis hypättiin Southern airin naurettavan pieneen koneeseen, jossa ei pystynyt edes seisomaan suorassa. Paikkoja tais olla 20 kpl. Nassaussa sitten piti etsiä joku Bahamasairin pomo ja selvittää miten päästään jatkamaan matkaa. Ensin se oli sitä mieltä että mitään ei voi tehdä ja joudutaan maksamaan lippumme itse, ja että Supersaverin olis pitänyt ilmottaa meille aikataulunmuutoksesta. Se lupas kuitenkin kysyä American Airlinesin (jonka Nassau-Miami ja Miami-NY -lennot missattiin) tiskiltä, jos ne voi tehdä mitään asialle. Päästiin loppujen lopuks stanby-lipuilla perille asti, huhhuh että jännitti.

Ekat kaks päivää Nykissä on mennyt pyöriessä downtownissa, kauppakeskuksissa, Times Squarella, Central Parkissa ja käytiin 9/11 memorialillakin, tosin ei porttien sisäpuolella, mutta nähtiin kuitenkin missä ne tönöt on seissy. Huomenna mennään varmaan Staten Islandin lautalla katsastamaan Vapauden patsas ja mulla on ainakin toiveissa käydä jossain jazzklubilla kuuntelemassa live-musaa. Täällä kuulee sitä kyllä muutenkin metroissa ja metrotunneleissa, ihania varsinkin ne kolme miestä, jotka laulaa akapellana metrossa!

Meidän hostelli on täällä Brooklynissä, että downtowniin menee metrolla 20-30min. Muuten kivan rauhallinen alue kun on koko päivän pyöriny siellä hullunmyllyssä. Ja siis Times Squarella todella voi nähdä kaikkea! Esim. Spidermanin, Hello Kittyn, kissanaisen ja Batmanin jne... Ollaan käyty myös ToysRusin lelukapassa, jossa oli maailmanpyörä sisällä (!), Disney-kaupassa ja M&M's worldissä...! On meinaa kaikkea.

 
Auringonlaskukuvia Long Islandilta 
Manhattanin silhuetti lentokoneen ikkunasta

 
5km kävelyreissulta downtownissa

 
Pakollinen Times Square pose

 
Times Square

 
... ja yhteispose :)

 
M&M's worldistä! Harmi etten tykkää noista.

 
Teemu Central Parkissa

 
Ja vähän lisää Central Parkia

 
Luistinratakin oli vielä käytössä

 
Ja heppoja!

 
Brooklynin hoodeilta
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti